Rólunk

Morvay-Tóth Cecíliának hívnak, férjemmel 2005 óta élünk Dunakeszin. Három kisfiunk van. A Miskolci Egyetem Bölcsészettudományi Karán szereztem első diplomámat, majd 2002-ben a Magyar Vöröskeresztnél kezdtem pályafutásomat. Itt „fertőződtem meg” az egészségfejlesztéssel. Miután megszülettek a gyerekeink, saját egészségfejlesztési és szépségápolási vállalkozásba kezdtem. Szerencsés helyzetben vagyok, mert – lévén, hogy édesanyám kémikus – állandóan kéznél van egy stabil, tudományos háttér, akitől minden szakmai támogatást megkapok.

Az utóbbi években hozzám forduló ügyfelek legnagyobb és legjellemzőbb problémái szinte kizárólag táplálkozási eredetűek voltak, és amikor végig csináltunk 1-1 részletes étrendelemzést, a legtöbb esetben maga az ügyfél is megdöbbent. A napi tápanyagbevitel közel 80%-a finomított szénhidrát, kevés folyadék, gyümölcs ritkán, zöldség szinte soha. Amikor föltettem a kérdést, miért így táplálkoznak, szinte kizárólag az időhiányra hivatkoztak. Nincs idejük utána járni, hol lehet megbízható, jó minőségű zöldséget, gyümölcsöt kapni. Nincs idejük a pucolásra, darabolásra, pacsmagolásra, és valójában nem is ismernek jó zöldséges recepteket, állandóan salátát enni pedig unalmas.

Így jött létre egy családi mikro vállalkozás keretein belül a LIQUID LUNCH, hogy minél több emberhez el tudjam juttatni azokat a kézműves zöldségturmixokat, amelyeket egészségfejlesztési szakemberként és 3 gyermekes édesanyaként a legjobb tudásom szerint nyújtok családomnak, barátaimnak és ismerőseimnek is. Szívvel készítve.

 

 

MOLNÁR BIOKERT

A galgahévízi család 1997-ben kezdte el az ökológiai gazdálkodást, felhasználva a család, a magyar és a külföldi barátok tudását. Elsők között voltak jelen a Budapesten induló bio piacon. Az elmúlt időszakban csatlakozott hozzájuk több családtag is, mind a termelés, mind a kereskedelem területén.

Galgahévízen a bio termesztést jelenleg 2500 m2 fóliában és szabad földön folytatják. A bio magokat saját palántanevelőjükben vetik, majd nevelgetik a palántákat. Innen kerülnek kiültetésre a kertbe.

Három éve bővítésbe kezdtek, hogy minél szélesebb választékot tudjanak vásárlóik számára biztosítani. Azóta már nem csak saját termesztésű, hanem egyéb magyar és külföldi termelők bio zöldségeinek és gyümölcseinek forgalmazásával is foglalkoznak. Megtalálhatóak náluk a szezonális zöldségek és gyümölcsök, a környék bio termelőinek termékei, illetve kiegészítésként a külföldről behozott déli gyümölcsök, egyéb termékek, amelyek éppen nem találhatóak itthon. Termékeikkel találkozhatnak a budapesti öko piacokon (MOM piac, Hidegkúti piac).

Egyeztetést követően mindenkit szeretettel várnak Galgahévízen. (Molnár Csaba +3620 530 8794)

www.molnarbiokert.hu